top of page

Musíme si uvědomit, že fotbal se dá hrát jedině naplno!

V sobotu 7. února 2015 jsme viděli, jak nás Bohemka zejména rychlostně předčila, ale určitě jsou v tom další vlivy. Takticky hrají nátlakověji než mi a snaží se soupeře nenechat se vůbec dostat od branky. Udělali velký pokrok, což souvisí i s tím, že doplnili dalšími hráči. Nicméně je pro nás samozřejmě větší ztrátou, když onemocní 3-4 kluci, kteří táhnout tým. Bohemce totiž naopak onemocněla ta nejslabší část kádru. Řekl bych, že Bohemka hrála nyní mnohem lépe než Slavie před 14 dny.

Kluci ale mohli vidět co to dělá, když naopak oni před brankou Bohemky zpozorněli a zatlačili na pilu. Bylo toho ale méně než bysme všichni chtěli. Na tréninku budeme mnohem více dbát na pozornost a zaujetí trénovat naplno. Někoho kdo se tam bude chodit poflakovat budeme muset mnohem víc trápit. Kluci si už musí uvědomit, že fotbal se dá hrát jedině naplno. Ostatně jako většina činností. Každý má sice to "naplno" někde trochu jinde, ale všichni musí hledat svoje maximální herní soustředění. Tyhle zápasy nám pomáhají posouvat laťku výkonu výš, aby pak ty slabší soupeře kluci přejeli třeba jen díky tomu nasazení.

Dneska se to docela povedlo Kubovi Váňovi, protože pochytal spoustu střel soupeře a později přicházel i na rozehrávku dopředu nejen do stran. Docela se mu v tom blížil v brance i Patrik. Hodně bojovně hrál i Matěj Prochajda, který občas přihrál včas a občas pozdě, ale Bohemáci s ním měli starosti. Dá se to říci i o Vojtovi, ale ten bohužel vypadal od první minuty jako že je unavený a občas se pral spíše s tím. Sam a Maty Moučka zase hrají hlavně směrem dopředu, ale směrem dozadu se jim často máknout nechce. Ostatní kluci měli problémy s udržením pozornosti mnohem větší a občas přestávali hrát a jen se koukali, jak zrovna ta situace dopadne. Samozřejmě, že měli i dobré zásahy a okamžiky ve hře, ale chce to mnohem více dávat pozor. Když se tohle zlepší, tak zase mi zatlačíme soupeře do úzkých a on bude mít problém s rozehrávkou.

Souvisí s tím samozřejmě i životospráva. Jít spát před zápasem v 10 hodin, nebo ještě později se projeví na výkonu stejně jako se před zápasem přejíst. Je jasné, že pokud se hraje takhle kolem poledne, může být jídlo problém, ale znamená to dát si dobrou snídani a svačinu a jen lehoučký oběd. Nikoliv nálož, po které se chce každému spát.

Takže pozornost, rychlost činnosti s míčem a herní nasazení se stává hlavním cílem tohoto měsíce. Pro pomalé a nepozorné hráče přestává být čas.

bottom of page